Nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van Sportcentrum van Houdt. Klik op de onderstaande kopjes om door te springen naar een artikel van je keuze.

- Skiën met Van Houdt
- Uitslagen bandexamens Judo

Skiën met Van Houdt


Skiën met Van Houdt

is, net als in het Sportcentrum zelf, een sociaal gebeuren. We vertrekken met elkaar vanaf de Luykendreef in Leiderdorp. Uiteraard kun je individueel skiën, maar leuker is je bij een groepje aan te sluiten van je eigen niveau. Met elkaar te wandelen door de sneeuw in de prachtige omgeving van Selva is naast sportief ook een belevenis op zich! De zgn. après-ski beleven we aan het eind van de middag en delen dan onze belevenissen met elkaar.

Selva

is de Italiaanse benaming voor dit mooie skidorp. In het Duits wordt het dorp ook wel Wolkenstein genoemd. Selva ligt aan de voet van het imposante Sellamassief. Vanaf het dorp heb je directe toegang tot de Sellaronda. Het centrum van Selva is vrij langgerekt en alles staat in het teken van de wintertoerist. Door de uitstekende ligging is het veelal mogelijk om aan het einde van de dag tot aan de deur van je hotel te skiën. De 'Weinlokalen' en 'Konditoreien' zijn een trefpunt van gezelligheid, maar ook de typisch Oostenrijkse après-ski is in Val Gardena volop te vinden. Er zijn veel piste-mogelijkheden, zowel beginners als gevorderden kunnen hier gemakkelijk uit de voeten. Langlaufers en wandelaars kunnen hier prachtige tochten maken.

Hotel Des Alpes

ligt op een mooie, zonnige locatie in het centrum van Selva. De skiliften zoals Ciampinoi, Dantercepies en de Sellaronda zijn makkelijk te bereiken met de skibus. De skibus stopt 100 meter van het hotel en zet je 's morgens zo af bij de lift. Bij goede sneeuw ski je tot aan de deur weer terug. In het hotel is ook een skiberging met skischoenverwarming. Zo kun je de volgende dag weer met warme voeten de piste op. Tot rust komen kan in de comfortabele kamers. De kamers zijn net als de rest van het hotel traditioneel en sfeervol ingericht. Schijnt de zon? Dan is het heerlijk om te zitten op het grote terras met prachtig uitzicht op de Stevia berg. Het ontbijt wordt geserveerd in buffetvorm en 's avonds is er keus uit 2 verschillende viergangendiners met salade- en dessertbuffet.

De prijs LEDEN van Sportcentrum Van Houdt betalen € 953,00
(NIET LEDEN € 978,00) per persoon o.b.v. 2-persoonskamer, inclusief Royal Class Touringcar nachtpendel, opstaptoeslag Leiderdorp, halfpension, 7-daagse skipas, reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds.

Informatie bij Ton van der Horst via email: ajjvdhorst@gmail.com
Uitslagen bandexamens Judo


Afgelopen zaterdag 15 juli deden bij sportcentrum van Houdt veertig judoka’s in de leeftijd van 6 tm 15 jaar examen voor hun nieuwe band. Beenworpen, heupworpen, schouderworpen, armworpen, houdgrepen en randori’s waren onderdeel van het examen.

Het publiek genoot van de inzet en de technische vaardigheden van de kinderen. Uiteindelijk zijn de volgende judoka’s geslaagd: