Activiteiten

Sportcentrum van Houdt biedt een brede keuze aan sportactiviteiten voor jong en oud. Op deze pagina vind je alle mogelijkheden en een omschrijving van wat de sportactiviteit inhoudt. Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten. Klik voor meer info op de activiteit van je keuze.

Aikido

Judo

Karate

Kennismakingscursus judo

Power Plate

Aerofit

Bodystyling

Bootcamp Individuele Training

Jeugdfitness

Fitness Individuele Training

Jeugdfitness

Body Power

TBW

Callenetics

Rugscholing

Buitentraining

Vinyasa Yoga

Pilates

Heren ConditietrainingInformatie over de Activiteiten

Aikido

Aikido is erop gericht de intentie van een aanvaller niet te verstoren of tegen zijn kracht in te gaan, maar juist om mee bewegen met de aanval en deze om te zetten in een worp of greep. Bij Aikidojo Leiderdorp, die de lessen verzorgt bij Sportcentrum van Houdt, trainen we een natuurlijk en vloeiende vorm van aikido, waarbij de praktische toepassing gecombineerd wordt met een filosofische benadering. Aikido beoefenaars hebben als doel om in balans met zichzelf en de omgeving te trainen en te leven. Dit maakt aikido tot een bijzonder aantrekkelijke krijgskunst voor vrouwen en mannen van alle leeftijden. Zie http://www.aikidojoleiderdorp.com voor meer informatie. Inschrijving verloopt via Sportcentrum van Houdt.


aikido

Judo

Een vorm van zelfverdediging voor kinderen en volwassenen.
Voor de kleintjes vanaf vier jaar worden speciale kennismakingscursussen georganiseerd. De kinderen leren vallen, rollen, kantelen, stoeien met regels, etc. De cursus wordt afgesloten met een examen.

Karate

Karate – Do Shotokan, deze traditionele Japanse vechtkunst is geschikt voor alle leeftijden. En kan gebruikt worden voor de ontwikkeling van een goede balans tussen fysieke en mentale kracht, voor een positief zelfbeeld, discipline, zelfvertrouwen en de ontwikkeling van spieren.
De filosofie achter het shotokan karate-do is gebaseerd op de traditionele budo achtergrond van karate die streeft naar de verbetering van het karakter door training en discipline.
Ons doel is het ontwikkelen van een gezonde mentale en fysieke groei voor de jeugd en het ontwikkelen van vriendschappen door training en wedstrijden.

Onze docente voor de kinderen, de jongeren en volwassenen is Sensei Sonia Coa.
Sensei Sonia is leerkracht lichamelijke opvoeding en is op dit moment in het bezit van de 4de dan.
Sinds augustus 2012 zijn wij ook lid van  de karatebond Shotokan Karate do International Holland afgekort S.K.I.-H waar sensei Sonia ook gecertificeerd examinator is en zijn alle diploma’s ook door deze karatebond goedgekeurd en internationaal erkend.karate1 karate2

Kennismakingscursus Judo

Drie keer per jaar starten wij met kennismakingscursussen judo voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Tijdens deze 6 weekse activiteit maken de kinderen spelenderwijs de eerste stapjes in de judosport. Valbreken, rollen, kantelen, stoeien met regels en spelen staan op het programma.
De cursus wordt afgesloten met een speels examen, waarbij de ouders uiteraard aanwezig mogen zijn. Een band, een slip en een diploma en een betere motoriek is het fantastische resultaat. Kortom een leuke, goede cursus om te kijken of deze stoere sport geschikt is voor uw zoon of dochter.

Judo_kids

Power Plate

Een vorm van krachttraining op een trilplaat. Het traint de spieren enorm, verbetert de houding en werkt uitstekend bij allerlei klachten van het bewegingsapparaat. Er wordt lesgegeven in kleine groepjes rekeninghoudend met ieder niveau.

Aerofit

Leuke, afwisselende groeps fitnesstraining op muziek. Een ideale mix van aerobic, fitness, cardiotraining en grondoefeningen. De les wordt afgesloten met een coolingdown.

Bodystyling

De iets minder intensieve low impact variant van aerofit.

Individuele Training

Er wordt een persoonlijk fitnessprogramma op maat gemaakt, waarbij zowel de spieren als het uithoudingsvermogen wordt getraind.fintness


Jeugdfitness

Fitness voor de jeugd met muziek. (niet op muziek). Goede gevarieerde training voor meer kracht en conditie.

Bootcamp

Bootcamp is onder professionele begeleiding van een instructeur in de buitenlucht sporten in teamverband. Hier wordt veel gebruik gemaakt van oefeningen met het lichaamseigen gewicht, natuurlijk trainingsmaterialen zoals boomtakken en gemakkelijk te vervoeren fitnessmaterialen zoals kettlebells. De instructeur geeft korte, inspannende opdrachten die gemakkelijk uit te voeren zijn, maar die op conditioneel gebied en op spierkracht wel wat vraagt van de sporters.

Body Power

Dit is een krachttraining met halterstangen voorzien van muziek. Geschikt voor zowel dames als heren op ieder trainingsniveau. Het vormt het lichaam en maakt het krachtig.

TBW

Dit is een moderne vorm van conditietraining met muziek. De training is zeer gevarieerd en niet ingewikkeld. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van steps, gewichtjes, dynabands, etc.

Callenetics

Dit is een low impact total body workout les zonder springvormen.


Rugscholing

Groepstraining met muziek. Dit wordt gegeven onder leiding van een fysiotherapeut.

Er wordt een speciaal programma voor mensen met rugklachten gemaakt.

Heren Conditietraining

De les wordt gedifferentieerd aangeboden, is afwisselend, toegankelijk voor iedereen en wordt afgesloten met 15 minuten volleybal.

Buitentraining

Elke zaterdagochtend wordt er voor leden in twee verschillende niveau-groepen buitentraining gegeven. De looptraining is gezellig motiverend en op verschillende conditieniveau’s toegankelijk.Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een uitdagende vorm van yoga waarbij je een reeks houdingen oefent samen met een specifieke ademhaling (ujai) met als doel het hele lichaam te rekken en open te stellen. Vinyasa yoga is gebaseerd op kracht leningheid en coördinatie. Je krijgt meer energie en zelfvertrouwen en je bent beter bestand tegen stress. Het is geschikt voor alle leeftijden.

Yoga


Pilates (de Ground Control Methode)

Wilt u uw uiterlijk verbeteren en uw kracht en souplese vergroten, dan moet u Pilates eens proberen. Een techniek die lichaam en geest verandert. Een regelmatige en goed uitgevoerde Pilatestraining brengt u:

- Een verbeterd lichaamsbewustzijn
- Een sterk en stabiel lichaamscentrum (powerhouse)
- Stevige en slanke spieren
- Een bewuste ademhaling
- Een beter evenwicht
- Werkt stressverlagend

Kortom balans van lichaam en geest. Deze training wordt ondersteund met rustige muziek en is geschikt voor alle leeftijden.
Pilates pilates02.JPG
pilates03.JPG pilates04.JPG